top of page

CHACKIE JAM

20:00

Zowat de meest catchy trip die je kan bedenken, komt van het synthpopcollectief Chackie Jam​. Naar eigen zeggen maken ze prettig gestoorde guilty pleasure pop die iedereen aan het dansen krijgt. Met 5 loepzuivere stemmen en hun ultrafunky synthlijnen wisten ze ook het Studio Brussel-publiek te overtuigen, in januari werden ze verkozen tot winnaar van De Nieuwe Lichting 2018​.

Focus Knack​ omschreef hun muziek als Elektrofunk uit de hoogspanningscabine en De Standaard​ voegt daaraan toe dat single Hachi een refrein heeft waar radiozenders van gaan kwijlen:

 

Never stop the dance
We can never stop dancing

DIRK.

21:45

“Een naam hebben als een suffe boekhouder en toch rocken als de beste? Enkel DIRK. kan dat.” (Studio Brussel)


Sinds zijn geboorte in 2014 heeft DIRK. een eigenzinnig muzikaal pad bewandeld dat bezaaid is met lof en liefde. Of wat denk je van een bronzen medaille op Humo’s Rock Rally 2016, het de hemel ingeprezen debuutalbum ‘album’ en ereplaatsen in een hele rist eindejaarslijstjes (o.a. #1 bij Dansende Beren, #1 bij Russische muziekblog EarzOnFire en #5 bij HUMO). Focus Knack getuigt: “We kunnen er niet omheen dat nog maar weinig Belgische debuten ons in 2018 zo midscheeps hebben geraakt als ‘album’.


Niet enkel op plaat gooit DIRK. hoge ogen. Live schopt en scheurt Vlaanderens luidste droogstoppel een indrukwekkende reputatie bijeen. Het publiek van Pukkelpop, Lokerse Feesten en Rock Herk mocht al ondervinden waartoe DIRK. in staat is: “Wat zijn ze ruig, theatraal, sexy, melancholisch, gestoord en ijzersterk.” (3voor12).


Begin dit jaar schakelde DIRK. een paar versnellingen hoger. De luidste boekhouder op aarde loste drie singles op korte tijd: Artline, Stay Indoors en HIT. Alle drie bestormden ze tegelijk de Afrekening. Daarmee zorgde DIRK. voor een unicum in de dertigjarige geschiedenis van de invloedrijkste hitlijst van Vlaanderen. Het leverde hen de titel "Koning Van De Afrekening" en drie boeketten rozen op.


DIRK. is met dagelijkse airplay op Studio Brussel en Radio 1 in België en alternatieve toonzetters Kink en Pinguin Radio in Nederland definitief in de lift richting top gestapt. De opvolger van ‘album’ is klaar en wordt eind 2020 losgelaten. Daarover zegt DIRK. zelf: “Het is niet voor ’t een of ’t ander, maar zet u toch maar schrap."

DEN OTTOBUS

Den Ottobus | Zelfst. Naamw. (m) | UITSPRAAK: [ ottobʏs, ottobeus ] 

BETEKENIS: motorvoertuig dat de gezelligheid en de sfeer van een café combineert met smakelijke, pure gerechtjes in een uniek concept door middel van een mobiel (eet)café / foodtruck!

bottom of page